Gefokte nesten

Het A-nest

Het A-nest werd geboren op 04-05-2000. Uit de combinatie Auke vom Sterkrader Forst en Caro (Mitch) von der Melt (Werkendam) werden 5 gezonde puppen geboren. In volgorde van geboorte:

Aldo-Max • Anne-Kyra • Amie • Abe • Asja

Aldo-Max – Het baasje van Aldo-Max heeft op 1 april 2008 een moeilijke beslissing moeten maken. Zijn achterhand vertoonde al lange tijd een vreemde beweging. Maar opeens werkte hij niet meer mee. Max kon niet meer staan en op advies van de dierenarts hebben ze hem laten inslapen.
Hij was 3 dagen van te voren nog bij ons, omdat hij in mei juni nog 3 weken bij ons op vakantie zou komen. Heel triest. Max was nog net geen 8 jaar oud.

Anne-Kyra – Op 26 maart 2008 hebben de baasjes van Anne-Kyra haar in laten slapen. Kyra had last van vocht op de longen en een vergroot hart. Het was een zeer zware beslissing. Kyra zou op 4 mei 8 jaar geworden zijn.

Abe – Is in Nederland, Duitsland en Zwitserland aangekeurd en beoordeeld met zeer goed. Hij is PRA DNA getest met een A (clear) in mei 2005. In april 2002 heeft hij Dame Jude v. d. Singold gedekt. Uit deze combinatie werden 6 gezonde puppen geboren. In september 2007 heeft hij India du Bois du Foyard gedekt. Uit deze combinatie werden 2 teefjes geboren. In november 2007 heeft hij Jonora von Schauersberg gedekt. Uit deze combinatie werden 6 gezonde puppen geboren. In september 2009 is hij voor een EU onderzoek naar Hannover geweest en beoordeeld met een C door Zürich. Hierdoor is hij uit de fok gehaald.

Het B-nest

Het B-nest werd geboren op 01-07-2001. Uit de combinatie Auke vom Sterkrader Forst en Elias vom Schauersberg (Bern-Schliern, Zwitserland) werden 4 gezonde puppen geboren. 1 Pup werd dood geboren. In volgorde van geboorte:

Boy • Belle-Elise • “dood +” • Baiko • Boaike

Belle-Elise is op het Craveld gebleven. Zij werd ingezet voor de fok. Zie D-, E- en F-nest. Haar heupen zijn HD A, gedragstest A, exterieurbeoordeling Uitmuntend en is sinds december 2003 Nederlands kampioen. Op 16 november 2003 werd zij in Schwerte (Dld.) met een Zeer Goed aangekeurd. Zij is nog steeds vrij van erfelijke oogziektes. Ook zij werd in mei 2005 PRA-DNA A getest (clear). Op 8 december 2009 werd zij in Hannover op EU getest en door Zürich met een B beoordeeld.

Boaike werd in mei 2005 PRA-DNA B getest (drager). Op 29 mei 2005 heeft Boaike Boo van het Bressershof gedekt. Uit deze combinatie werden 6 puppen geboren. In maart 2011 werd hij in Wageningen op EU onderzocht en met een B beoordeeld.

Baiko Op 7 februari 2011 kregen we ’s avonds van de baasjes van Baiko het trieste bericht dat Baiko was overleden. Hij was vrijdag avond 4 februari geopereerd. Hij had een tumor in de milt en die veroorzaakte een inwendige bloeding. Aanvankelijk dachten de baasjes dat het goed ging, maar maandag is hij toch plotseling overleden.

Het C-nest

Het C-nest werd geboren op 07-01-2003. Uit de combinatie Auke vom Sterkrader Forst en Banjo von der Vehfreud (Rohrbach, Zwitserland) werden 5 gezonde puppen geboren. In volgorde van geboorte:

Chester • Cairo • Coco • Chaska • Champ

Coco is op het Craveld gebleven.

Het D-nest

Het D-nest werd geboren op 10-05-2004. Uit de combinatie Belle Elise van het Craveld en Gero vom Schloss Mengerskirchen werd slechts 1 gezonde pup geboren:

Dee Jay

Het E-nest

In de nacht van maandag op dinsdag, 8 augustus 2006 heeft Belle Elise haar tweede nest ter wereld gebracht. Uit de combinatie Belle Elise van het Craveld en Carlo vom Gländhof (Duitsland) werden 7 gezonde puppen geboren, 5 reutjes en 2 teefjes. In volgorde van geboorte:

Elke • Eros • Evie • Endy • Edje • Emiel • Elio

Slotbericht

Het E-nest van het Craveld is vandaag 9 weken oud, Over een paar dagen zijn alle 7 puppen bij de zeer gelukkige eigenaren. Twee in Duitsland en 5 in Nederland. En wij? Wij blijven achter met een “leeg nest”, maar wel met een voldaan gevoel over dit mooie nest. Het heeft ons ontzettend veel energie gekost om ze vanaf de 10de dag tot en met de 5de week om de drie uur te moeten bijvoeden met melk. Maar het is gelukt en ze hebben zich allemaal goed ontwikkeld. Alleen de 2 teefjes bleven wat achter in hun gewichtsontwikkeling. Bij afgifte hadden alle puppen het gewicht van 5 kg bereikt of ruimschoots overschreden. Het is uiteindelijk een zeer mooi nest geworden. Slechts één teefje heeft een fokuitsluiting i.v.m. onderbroken borstwit. Alle 7 puppy’s hebben prachtige ronde oren en mooie lange staarten.
In de 8ste week kwam vader Carlo vom Gländhof samen met zijn baasjes uit Reutlingen (Stuttgart) zijn kroost bekijken. Dat was een leuke ontmoeting.
Ook Belle-Elise heeft zich weer goed hersteld van dit grote nest. We hopen dat het deze 7 jonge entlebuchers goed gaat bij hun nieuwe baasjes en dat ze zich goed ontwikkelen.
Wij danken jullie allemaal hartelijk voor de grote belangstelling die wij van jullie mochten ontvangen in de voorbije 9 weken bij het 5de nest, E-nest, van het Craveld.

Hun nieuwe officiële namen

ElkewordtElle-NouskaroepnaamNouska
EroswordtEl-CooperroepnaamCooper
EviewordtEmyroepnaamEmy
EndywordtEndy-KaneroepnaamKane
EdjewordtEdroepnaamEdje
EmielwordtEmilioroepnaamEmilio
EliowordtEmilroepnaamEmil

HD-onderzoek

De uitslagen van het HD-onderzoek van alle 7 honden uit het E-nest op 29 september is bekend. De 7 honden uit de combinatie Carlo vom Glandhof en Belle Elise van het Craveld kregen de volgende beoordelingen:

Elle-NouskaB1
El-CooperB2
EmyB1
Endy-KaneB1
EdjeA2
EmilioA1
EmilA2

Onderzoeken

Elle Nouska – In januari 2010 werd zij in Hannover onderzocht op EU en werd door Zürich met een A beoordeeld.

El Cooper – In juni 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU en werd in Zürich met een B beoordeld.

Endy Kane – In juni 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU en werd in Zürich met B beoordeeld

Emilio – Is PRA-DNA A (clear) getest in  oktober 2008 en in juni 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU en werd in Zürich met een B beoordeeld.

Emil – In september 2009 werd hij in Hannover op EU onderzocht en werd in Zürich met een B beoordeeld. Is PRA-DNA A (clear) getest in maart 2010.

Op 21 mei 2010 dekte Emil het teefje Dakyra v. Scheckenhugel. Op 17 juli werden 7 puppy’s geboren 3 reutjes en 4 teefjes de puppy’s krijgen de kennelnaam “from Chooky’s Home”.

Op 22 mei 2011 dekte Emil het teefje Besie (geen kennelnaam) roepnaam Silke. Op 19 juli werd 1 reutje geboren (geen kennelnaam).

Op 8 augustus 2011, op zijn verjaardag, dekte Emil het teefje Raya of Cottons Queen. Op 9 oktober werden 5 puppy’s geboren 1 reutje en 4 teefjes, de puppy’s krijgen de Kennelnaam  “of Cottons Queen”.

Op 29 en 30 december 2011 dekte Emil het teefje Aluna von Kirschlorbeerwall. Op 28 februari werden 5 puppy’s geboren 1 reutje en 4 teefjes. De puppy’s krijgen de kennelnaam Von Zowies Grund.

Het F-nest

Op vrijdagmiddag 5 oktober 2007 heeft Belle Elise haar 3de nest ter wereld gebracht. Uit de combinatie Belle Elise van het Craveld en Darwin van Cinu’s Hof werden 5 gezonde puppen geboren. 3 Reutjes en 2 teefjes. In volgorde van geboorte:

Freya • Floss • Fay • Flinn • Freek

Slotbericht

De vijf puppen uit het F-nest zijn nu een week geleden uitgevlogen. Vijf stevige, gezonde en mooie puppen met prachtige ronde oren en lange staarten zonder knik. Perfecte aftekening en lief en levendig van aard en voor niemand bang.

In die afgelopen week hoorden we van de nieuwe eigenaren alleen maar positieve dingen. Hoe blij en gelukkig ze zijn en hoe goed het gaat met hun nieuwe aanwinst.

En wij, Corry en Jo, zitten hier met lege handen. Het is heel stil en rustig op het Craveld na die 9 enerverende weken vol intensieve zorg en heel veel bezoek en belangstelling. Maar eens moeten ze het nest toch gaan verlaten en dat is eigenlijk het enigste dat het fokken van Entlebuchers zo moeilijk maakt.

Gelukkig wordt de leegte op het Craveld ingevuld door het gevoel dat onze puppen in vijf fantastische families terecht zijn gekomen.

Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes bij de opvoeding van hun nieuwe levensmaatje.

Hun nieuwe officiële namen

StamboomnaamRoepenaamPlaats
FreyaSamHaarlem
FlossJamesAssen
FayFayaRijen
FlinnMaddoxIJsselstein
FreekSepplEcht

Onderzoeken

Freek Seppl– Is PRA DNA A (clear) getest in februari 2010 en in mei 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU.In Zürich werd de rechter ureter met een A en de linker ureter met een B beoordeeld. Uitslag een B.

Op 9 en 10 januari 2011 dekte Freek Seppl het teefje Ciske v. Schneckenhugel. Op 12 maart werden 6 puppy’s geboren 5 reutjes en 1 teefje, de puppy’s krijgen de Kennelnaam “v. Benthemborg”.

Op 18 september 2011 dekte Freek Seppl het teefje Cimba op “t Norde. Op 19 november werden 4 puppy’s geboren 3 teefjes en 1 reutje. de Puppy’s krijgen de Kennelnaam ” van het Harderwoud”

Op 2 april dekte Freek Seppl het teefje Alaisia v. Afkat. Op 2 juni werden 3 puppy’s geboren, 2 reutjes en 1 teefje. De puppy’s krijgen de kennelnaam v. Schieritz.

Het G-nest

Rifca en Atze

We hebben geen goed nieuws.

Na een dracht van 63 dagen zonder problemen, heeft Rifca zaterdagmorgen vroeg, 22 september 2012,  3 reutjes geworpen. Ze waren alle drie volgroeid, maar niet levensvatbaar. Daarom hebben we ze in overleg met de dierenarts moeten laten inslapen.

Het is absoluut geen rastypisch gezondheidsprobleem geweest en vooralsnog kunnen we enkel naar de oorzaak gissen. In de komende weken krijgen we hopelijk duidelijkheid.

Rifca maakt het redelijk goed. Hormonaal is ze natuurlijk nog van slag, maar ze zal er weer goed bovenop komen.